Welpen Scouting Damherten bovenop het nieuws
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De wepen van Scouting Damherten werd gevraagd om te helpen bij het maken van een nieuwsuitzending over scouting in andere landen. &nbsp;</p>

De wepen van Scouting Damherten werd gevraagd om te helpen bij het maken van een nieuwsuitzending over scouting in andere landen.  

Welpen Scouting Damherten bovenop het nieuws

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Onlangs hadden de welpen (leden tussen 7 en 11 jaar) van Scouting Damherten Leidschendam een lange scoutingdag (in plaats van een weekendkamp).

In de ochtend gingen de 10 oudste welpen samen met de leiding een vliegtuig pionieren. Voor het maken van de mastworp, kruissjoring en de vorksjorring konden ze een pionier insigne verdienen. In de middag waren alle welpen er. Ze werden gevraagd om te helpen bij het maken van een nieuwsuitzending over scouting in andere landen. De journalist en cameraman mochten niet reizen vanwege de corona maatregelen maar ze wisten wel dat er correspondenten uit andere landen in Nederland wonen. De welpen gingen opzoek naar iemand uit Finland, Zuid-Afrika, Egypte, Amerika en Ghana. Ze kregen informatie over de landen en daarmee maakten ze per nest een rapportage voor in het nieuws.

Na het eten van lekkere taco’s speelden de welpen een dierengeluidenspel. Omdat het al donker was, vonden sommige dat best spannend. Voor dat de welpen deze gezellige dag afsloten konden ze met z’n allen kijken naar de nieuwsuitzending die ze deze dag samen gemaakt hadden. Voor alle hulp en het harde werk kregen de welpen een insigne ‘wijde wereld’. Deze mogen de welpen op hun ScoutFit naaien. 

Wil je meer informatie over scouting? Kijk dan op www.damherten.nl.

Meer berichten