Enkele tips en tricks voor thuiswerken!
Logo hetkrantje-online.nl

Enkele tips en tricks voor thuiswerken!

  •   keer gelezen   Actueel

Een groot deel van Nederland heeft er het afgelopen jaar aan moeten wennen, thuiswerken. Omdat dit een fenomeen was dat tot voor kort bijna niet voorkwam in Nederland was het gewenningsproces vaak moeizaam. 

Inmiddels zijn we grotendeels door dit gewenningsproces heen en willen we het thuiswerken comfortabeler, leuker en inspirerender maken. Vandaag geven we je enkele tips en tricks om het thuiswerken comfortabeler, leuker en inspirerender te maken!

Thuiswerken leuker maken
Je kunt het thuiswerken leuker maken door je werkdag te combineren met leuke activiteiten. Tijdens je pauze kun je bijvoorbeeld een rondje wandelen om even je hoofd leeg te maken. Ook kun je tijdens het werken kleine spelletjes met jezelf spelen. Je kunt jezelf uitdagen door persoonlijke tijd doelstellingen aan werkzaamheden te hangen om jezelf te blijven uitdagen. Op deze manier houdt je een spelelement in je werk en blijf je jezelf ook motiveren!

Thuiswerken comfortabeler maken
Je kunt je thuiswerkplek op verschillende manieren comfortabeler maken. De meest voor de hand liggende is misschien wel het aanschaffen van kantoormeubelen voor thuis. Door thuis gebruik te maken van kantoormeubelen garandeer je een comfortabele thuiswerkplek. Veel mensen beginnen de periode van thuiswerken op het eigen meubilair. Na enkele weken of maanden zul je er echter achter komen dat reguliere thuis meubels stukken minder ergonomisch geconstrueerd zijn dan daadwerkelijke kantoormeubelen! Het is raadzaam om vanaf moment gebruik te maken van goede kantoormeubelen. Zo garandeer je je eigen comfort en efficiëntie. Je kunt in veel gevallen in overleg met je werkgever enkele kantoormeubelen mee naar huis nemen. Een werkgever heeft vaak veel extra bureaustoelen waar je er gerust eentje van kunt lenen! 

Thuiswerken inspirerender maken
Je kunt je thuiswerkplek op diverse manieren inspirerender maken. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is door muurbekleding aan te schaffen. Een muur die vol hangt met enkele schilderijen, posters of foto’s heeft een inspirerende invloed op jou! Je kunt op het moment dat je inspiratieloos bent gebruik maken van deze diverse objecten die aan de muur hangen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze objecten nauwkeurig te bestuderen. Na verloop van tijd zul je verdwaald raken in de inspirerende prenten en zul je weer vol nieuwe ideeën aan je werk kunnen beginnen.

Meer berichten