InnerWheel en Rotary Voorburg bieden Boomfeestdag aan
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De serviceclubs Innerwheel Voorburg en Rotary Voorburg boden leerlingen vorige week een alternatieve Boomfeestdag aan (foto: pr).</p>

De serviceclubs Innerwheel Voorburg en Rotary Voorburg boden leerlingen vorige week een alternatieve Boomfeestdag aan (foto: pr).

InnerWheel en Rotary Voorburg bieden Boomfeestdag aan

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Vorige week werd op 2 basisscholen in Voorburg de nationale Boomfeestdag gevierd. Boomfeestdag 2020 stond oorspronkelijk op 18 maart gepland, maar kon vanwege de COVID -19 crisis toen niet doorgaan.

De leerlingen van groep 8 van de St. Maartensschool mochten allemaal om de beurt helpen bij het graven van gaten en het planten van 2 sierappelbomen op hun schoolplein. Ook meester Tommy stak de handen uit de mouwen.

De opbrengst van de jaarlijkse bridgedrive georganiseerd door InnerWheel Voorburg werd dit jaar besteed aan 2 Boomfeestdag-lespakketten bestaande uit educatief materiaal als BomenPaspoorten en Bomen Herkennen Boekjes en uit een Schoolboom: een sierappel- of sierkersboom. De combinatie van theorie in de klas en ontdekking in de natuur biedt leerlingen een stimulerende afwisseling.

Rotary Voorburg organiseerde voor de Boomfeestdag een Coronaproof quiz op het schoolplein van de Lusthofschool, waarbij de 4 winnaars de schoppen mochten pakken om hun 2 Schoolbomen te planten. Adjunct-directeur Juliette Kooijmans benadrukte in haar speech het belang van bomen. Henri de Waard, directeur van de St. Maartensschool sprak de wens uit dat zijn groep 8-ers later terugdenken aan deze dag waarbij ze hun kinderen laten zien hoe mooi en groot de Schoolbomen dan geworden zijn.

Meer berichten