Gemeente onderzoekt samenwerking met inwoners
Logo hetkrantje-online.nl

Gemeente onderzoekt samenwerking met inwoners

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Inwoners, raadsleden, wethouders en ambtenaren uit Leidschendam-Voorburg kunnen van 1 tot en met 23 december hun mening geven over de manier waarop in onze gemeente besluiten worden genomen en uitgevoerd.

Alle antwoorden worden anoniem in een rapport verwerkt en door de gemeente gebruikt om goede afspraken te maken, om samen met haar inwoners verder te bouwen aan een mooie gemeente.

Burgermeester Klaas Tigelaar: “Ik spreek, net als de raadsleden, wethouders en ambtenaren, geregeld met inwoners en organisaties uit Leidschendam-Voorburg over hoe het gaat in onze gemeente. Maar we willen graag nog beter weten wat goed gaat en wat anders of beter kan. Iedereen vindt natuurlijk andere dingen belangrijk. En wat dat is, dat proberen we door middel van een onderzoek in kaart te brengen. Met deze vragenlijst wordt belangrijke informatie bij u opgehaald. Luistert de gemeente Leidschendam-Voorburg naar u? Weet u hoe de gemeente besluiten neemt? En vindt u dat u kunt meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als u dat wilt? Niet alleen ik, maar ook raadsleden, wethouders en medewerkers van de gemeente Leidschendam-Voorburg vullen de vragenlijst in. En, ik hoop van harte, u ook.”

De antwoorden gebruikt de gemeente om anders te gaan werken, voor en vooral mét inwoners. Zo kan er beter worden samengewerkt en wordt er ruimte gemaakt voor de ideeën van inwoners.

Bij het onderzoek maakt de gemeente Leidschendam-Voorburg gebruik van de Quick Scan Lokale Democratie. Deze is gemaakt onder de vlag van Democratie in Actie, een samenwerkingsverband van onder meer het ministerie van BZK, de VNG, de Nederlandse vereniging voor raadsleden en de Vereniging van griffiers. Bij de Quick Scan Lokale Democratie gaat het vooral om samenwerking: zowel intern bij de gemeente als tussen gemeente en inwoners.

Wilt u alvast meer weten over de Quick Scan, kijk dan hier.

Meer berichten