Kerkklokken Martinuskerk luiden weer als vanouds
Logo hetkrantje-online.nl

Kerkklokken Martinuskerk luiden weer als vanouds

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De kerkklokken van de Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg luidend weer als vanouds.

Bij het kerkbestuur was een klacht binnengekomen vanuit De Vlietwijck in Voorburg dat men overlast ondervond van de kerkklok die ieder kwartier 1 of meerdere keren sloeg, uiteraard afhankelijk van de tijd. Dat deed het kerkbestuur doen besluiten om de kerkklok minder vaak te laten slaan en het geluid ‘zachter te zetten’. De klok sloeg alleen nog maar volledig op de hele uren en één keer op het halve uur.

Veel mensen in de buurt waren gewend dat de klok altijd om het kwartier sloeg. “Maar omdat er iemand na 75 jaar klaagt over de klok is die nu zo ingesteld dat die veel minder slaat en zo zacht dat je hem gewoon niet meer hoort”, aldus een omwonende.”

Het bestuur van de RK Federatie Vlietstreek heeft naar aanleiding van een petitie van 550 omwonenden en parochianen van de Sint Martinuskerk besloten om het aanslaan van de klokken van de Sint Martinuskerk in de originele stand terug te brengen. “Mede door getoonde vasthoudendheid van de initiatiefnemers en na constructief overleg met hen is dit besluit, na afweging van alle belangen, tot stand gekomen. Het bestuur wil op deze wijze het Samen Kerk kunnen zijn naar de toekomst toe waarborgen”, aldus het kerkbestuur.

“Geweldig; dank aan diegene die dit voor elkaar heeft gekregen, u hebt heel veel mensen erg blij gemaakt!”, aldus T. Beijersbergen van Henegouwen.

Meer berichten