Huwelijkse voorwaarden opstellen of toch niet?
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Financial Planner Harry van Houdt van <a href="https://www.foreburgh-fp.nl/">Foreburgh Financiele Planning & Hypotheken</a>.</p>

Financial Planner Harry van Houdt van Foreburgh Financiele Planning & Hypotheken.

Huwelijkse voorwaarden opstellen of toch niet?

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Als je gehuwd bent, kun je dat met of zonder huwelijkse voorwaarden doen. 

Weet jij welk deel van het vermogen van jou is?
Wanneer je na 2017 gehuwd bent, zonder het maken van huwelijkse voorwaarden, is sprake van een beperkte gemeenschap van goederen.  Dit is nieuw. Voor die tijd was er sprake van algehele gemeenschap van goederen. Dit laatste is vrij eenvoudig. Al het vermogen voor het huwelijk en het vermogen dat ontstaat tijdens het huwelijk, is van beide partners.

Uitzondering voor een erfenis en schenking
Als u vermogen en/of goederen krijgt door een schenking of erfenis, kan een uitzondering worden gemaakt met een zogenaamde uitsluitingsclausule. Dit vermogen valt in beginsel dan niet in de gemeenschap. Ben je hiervan bewust? Dit kan van belang zijn bij echtscheiding of bij overlijden. Huwelijken vanaf 1 januari 2018 zonder voorwaarden kennen een zogenaamde beperkte gemeenschap. Het vermogen dat voor het huwelijk is opgebouwd blijft jouw eigen vermogen. Het vermogen dat tijdens het huwelijk wordt opgebouwd is gemeenschappelijk vermogen.

Een eigen onderneming en huwelijkse voorwaarden
Wanneer u een eigen onderneming heeft of aanmerkelijkbelanghouder bent, kunt u uzelf, uw partner en uw bedrijf beschermen. In de nieuwe wet ‘Trouwen in beperkte gemeenschap van goederen’ kan een deel van dit inkomen of schuld wel degelijk binnen de gemeenschap van goederen vallen. Als u dat niet wilt, moet u huwelijkse voorwaarden opstellen. Zo zorgt u bij echtscheiding voor de continuïteit van uw onderneming. Daarnaast beschermt u uw partner bij eventuele schulden, doordat hij/zij niet voor de schulden verantwoordelijk is.

Wilt u huwelijkse voorwaarden laten opstellen (ook als u al getrouwd bent). Wij kunnen u hierbij uiteraard bijstaan.

Is uw interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact met ons op. Meer informatie op www.foreburgh-fp.nl, of via tel. 070-4442222.

Meer berichten