Onder andere wijkagent Robin Hoogervorst en wethouder Nadine Stemerdink hielpen bij de bezorging van de pakjes voor Sintvoorieder1 (foto: Paul Voorham).
Onder andere wijkagent Robin Hoogervorst en wethouder Nadine Stemerdink hielpen bij de bezorging van de pakjes voor Sintvoorieder1 (foto: Paul Voorham). Paul Voorham

Volop hulp bij bezorging van pakjes Sintvoorieder1

vr 4 dec 2020, 20:04 Actueel

Leidschendam-Voorburg - Pepernoten, een zak vol cadeaus en warme chocolademelk. Het zijn allemaal ingrediënten voor een gezellige pakjesavond. 735 kinderen in Leidschendam-Voorburg, voor wie Sinterklaas vieren niet vanzelfsprekend is, ontvingen in de week voor pakjesavond cadeautjes via Sintvoorieder1. 


Door de coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om de pakjes op te laten halen, daarom zijn ze allemaal bezorgd. Naast de vrijwilligers van Sintvoorieder1, hielpen bodes van de gemeente en agenten van de politie mee bij de bezorging. Ook het gemeentebestuur bracht zakken met cadeautjes rond. Wethouder Nadine Stemerdink: “Het is fantastisch dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten om ervoor te zorgen dat alle kinderen in onze gemeente de magie van het Sinterklaasfeest meekrijgen. Ondanks deze moeilijke tijd is het gelukt om al deze kinderen een glimlach op hun gezicht te bezorgen op pakjesavond.”

Sommige inwoners zullen verbaasd hebben opgekeken, toen er ineens politie aan de deur stond met de zak van Sinterklaas. Wijkagent Stefanie Wagemaker: “Als politie dragen we graag bij aan dit bijzondere feest. Voor ons is het dankbaar en waardevol. Zo komen de inwoners van Leidschendam-Voorburg ook eens op een andere manier met ons in aanraking.”

Sintvoorieder1 draait volledig op vrijwilligers. Iedereen binnen de stichting doet het vanuit zijn of haar hart. Ieder jaar zorgen zij ervoor dat de cadeautjes voor de kinderen worden gesorteerd en ingepakt. Dit gebeurt op verschillende inzamel- en inpakdagen of avonden. Gezinnen konden zich voor de actie inschrijven. Stichting Leergeld verzorgde de registratie van de gezinnen.

Sintvoorieder1 kan financiële bijdragen, snoepgoed en cadeaus goed gebruiken. Wilt u de stichting steunen? Kijk hier.

De gemeente heeft verschillende regelingen om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat zij mee kunnen doen in de samenleving. Het gaat bijvoorbeeld om de Schoolspullenpas, een tegemoetkoming in de kosten voor schoolreisjes of voor de aanschaf van een computer. Meer informatie over de regelingen en het aanvragen hiervan vindt u op www.lv.nl/minima.

(filmpje: Lois New Media).

Uit de krant