Het college kreeg de opdracht om Opa's veldje, de scouting en Huygens' Hofwijck ongewijzigd intact te laten (foto: Ap de Heus).
Het college kreeg de opdracht om Opa's veldje, de scouting en Huygens' Hofwijck ongewijzigd intact te laten (foto: Ap de Heus).

CDA wil ondergrondse lightrail of tram in Voorburg West

Actueel 579 keer gelezen

Voorburg - De discussie over de openbaar vervoerverbindingen vanuit het Central Innovation District en De Binckhorst gaf het CDA voldoende aanleiding voor een bezoek aan Voorburg West.

“Naast de alles doorsnijdende Utrechtse Baan hebben we een leefomgeving weten te ontwikkelen waar we toch wel trots op mogen zijn: Opa’s veldje, de scouting, het stations/evenementenplein en aansluitend Hofwijck”, aldus raadslid Jan Hendriks van het CDA. 

Inmiddels hebben het CDA en andere partijen het college gevraagd te onderzoeken of vanuit diverse beschikbare fondsen een substantiële bijdrage kan worden geleverd aan de investeringen die nodig zijn om de nieuwe lightrail of tramverbinding volledig ondergronds aan te leggen. Daarnaast is, mede door het CDA, een motie ingebracht die het college opdracht geeft om Opa’s veldje, de scouting en Huygens’ Hofwijck ongewijzigd intact te laten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant