Nassima al-Sada uit Saudi-Arabië zit sinds juli 2018 gevangen nadat zij kritiek leverde op de discriminatie van vrouwen in haar land.
Nassima al-Sada uit Saudi-Arabië zit sinds juli 2018 gevangen nadat zij kritiek leverde op de discriminatie van vrouwen in haar land.

Help Amnesty mee te schrijven tegen onrecht

Actueel 223 keer gelezen

Amnesty Voorburg vraagt inwoners om in de pen te klimmen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Burgemeester Klaas Tigelaar opent 12 december om 10.30 uur de Schrijfmarathon en schrijft mee, om samen een enorme vuist tegen onrecht te maken. Doe mee met het grootste mensenrechtenevenement ter wereld en verander een leven. Iedereen is welkom om mee te schrijven en brieven te ondertekenen. Write for Rights vindt plaats op zaterdag 12 december van 10.30 tot 16.00 uur in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg aan de Herenstraat 77.

Schrijven kan in de in de Voorhof van de Oude Kerk op afstand. Individuele schrijfpakketten zijn beschikbaar. Een mondkapje is verplicht. Het is ook mogelijk om thuis te schrijven en een schrijfpakket bij de Amnestystand op te halen, met alle benodigde informatie en materiaal.

Rond de Internationale dag van de Rechten van de Mens, worden miljoenen brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden. Dit jaar wordt o.a. geschreven voor Nassima al-Sada uit Saudi-Arabië, moeder van drie kinderen. Nassima zit sinds juli 2018 gevangen nadat zij kritiek leverde op de discriminatie van vrouwen in haar land. Zij voerde actie tegen het voogdijsysteem, waardoor een vrouw voor veel zaken toestemming moet krijgen van een mannelijke voogd.

 Nassima streed er ook voor om te mogen autorijden. Een week na het opheffen van het rijverbod voor vrouwen werd ze gearresteerd. In de gevangenis werd Nassima mishandeld en een jaar volledig geïsoleerd opgesloten. Zij mag geen bezoek ontvangen, ook niet van haar advocaat. Amnesty roept de koning van Saudi-Arabië op om Nassima al-Sada onmiddellijk vrij te laten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant