De cover van het boek.over de bezetting en wederopbouw van Leidschendam.
De cover van het boek.over de bezetting en wederopbouw van Leidschendam.

Boek over de bezetting en wederopbouw van Leidschendam

Actueel 970 keer gelezen

Leidschendam - Net zoals zoveel organisaties kon de Vereniging Erfgoed Leidschendam door de coronamaatregelen geen ledenbijeenkomsten organiseren.

Daarom is dit jaar, het jaar waarin wij 75 jaar vrijheid vieren, aangegrepen om een speciaal boek samen te stellen over de bezettingstijd en de jaren van wederopbouw van Leidschendam. Dit boek bevat uiteenlopende artikelen en verhalen over deze bijzondere periode in de geschiedenis van Leidschendam.

Burgemeester Klaas Tigelaar verzorgde het voorwoord. Hij zal (onder voorbehoud) het eerste exemplaar in ontvangst nemen op donderdag 17 december om 11.00 uur bij het Raadhuis in Leidschendam.

In het boek staan alle artikelen gebundeld die verschenen in het ledenperiodiek Erf Goed Nieuws van Vereniging Erfgoed Leidschendam. Voor de gelegenheid werden dit jaar drie uitgaven gewijd aan de bezetting en de wederopbouw. Naast deze publicaties bevat het boek aanvullende artikelen van uiteenlopende auteurs. De redactie was in handen van Idsard Bosman. De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Het Van Ravesteynfonds, het Erfgoed Podium Leidschendam-Voorburg en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Meer informatie over het boek en de activiteiten van Vereniging Erfgoed Leidschendam via info@erfgoedleidschendam.nl, of op www.erfgoedleidschendam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant