Afbeelding
Algemeen

Nieuw beleid voor woningsplitsing en kamerverhuur

Actueel 1.212 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente heeft beleid ontwikkeld voor woningsplitsing en kamerverhuur in Leidschendam-Voorburg.

Het beleid voor woningsplitsing en kamerverhuur is bedoeld om te sturen op enerzijds de samenstelling van de woningvoorraad en anderzijds de leefbaarheid. Wethouder Floor Kist (wonen): “Met dit beleid hopen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan alle belangen van onze inwoners, zoals het belang van voldoende huisvesting voor verschillende doelgroepen zoals starters, jongeren, kwetsbare inwoners en gezinnen. Maar ook het beschermen van de leefbaarheid.”

Inwoners en belanghebbenden kunnen reageren op de ‘ontwerp Beleidsnota woningsplitsing en kamerverhuur Leidschendam-Voorburg 2021’ en de ‘ontwerp Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Leidschendam-Voorburg 2019’. Hierin staan de voorwaarden en uitgangspunten voor verzoeken van inwoners, organisaties en particuliere vastgoedeigenaren om woningen te splitsen en/of kamers in Leidschendam-Voorburg te verhuren. Het wordt verplicht een vergunning aan te vragen voor het splitsen van woningen in appartementen of kamers. Op deze manier kan gestuurd worden op de woningvoorraad.

De stukken liggen van 16 december 2020 tot en met 12 januari 2021 digitaal en in het Servicecentrum in Leidschendam ter inzage. De volledige stukken zijn hier te vinden.

Belanghebbenden kunnen schriftelijk een zienswijze indienen op de ontwerp stukken door hun zienswijze te sturen aan het college.

Tot het nieuwe beleid van kracht is, geldt sinds 16 juli 2020 een Voorbereidingsbesluit. Hiermee kondigt de gemeente het nieuwe beleid aan. Wethouder Floor Kist: “We voelen nu al de nadelige gevolgen van het splitsen van woningen en het verhuren van kamers. Daarom leggen we hier tijdelijk een verbod op.”

Alle inspraakreacties worden gebundeld en verwerkt in twee inspraakverslagen. Deze verslagen worden, samen met de definitieve Beleidsnota woningsplitsing en kamerverhuur en wijziging Huisvestingsverordening ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant