Afbeelding

Inleveren van vuurwerk bij stadion ADO Den Haag

Actueel 290 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Het kabinet heeft besloten dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Daarom worden vuurwerk-inleveracties georganiseerd.

Op maandag 28 december en dinsdag 29 december van 09.00 uur tot 17.00 uur kunnen alle typen vuurwerk tot 25 kilo ingeleverd worden. Dit kan bij het parkeerterrein van ADO Den Haag.

Tijdens de actie wordt het naleven van de coronamaatregelen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen samen op straat mogen staan, met 1,5 meter afstand.

Alle typen vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Uiteraard gebeurt dit op een zorgvuldige en veilige wijze. Vanwege veiligheidsaspecten kan het vuurwerk alleen lopend of met eigen vervoer ingeleverd worden. Het is niet toegestaan vuurwerk te vervoeren met het openbaar vervoer.

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan straffeloos in het kader van de pardonregeling, zoals door ministerie van Justitie en Veiligheid is gecommuniceerd.

Uit de krant