(foto: pr).
(foto: pr).

Lionsclub koffiepuntenactie verlengd door Corona

Actueel 147 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Begin December is de negende Lionsclub koffiepuntenactie van start gegaan. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken. De actie zou de gehele maand December duren. Vanwege de nieuwste Corona-maatregelen is echter besloten de actie te verlengen tot half februari 2021.

Net toen de actie goed en wel van start was gegaan kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan en werd de lockdown een feit. Vele winkels moesten de deuren sluiten en iedereen werd dringend geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven. Jaap Stelling van Lionsclub Voorburg en coördinator van de actie: “Voor onze actie hadden wij inzamelingsdozen geplaatst in winkels verspreid in Leidschendam en Voorburg. Hoewel de meeste van deze winkels zijn aangemerkt als ‘essentieel’ werd het aantal bezoekers aan deze shops aanzienlijk minder en dat merkten we aan de inhoud van onze inzameldozen”. Ook uit de gemeenschap kwamen hartverwarmende reacties. Er zijn werkelijk vele mensen die de Voedselbank van harte willen ondersteunen, maar nu even liever thuisblijven. In samenspraak met de andere Lionsclubs in Nederland, de Voedselbanken en koffiebrander Douwe Egberts is besloten om de negende Lionsclub koffiepuntenanctie te verlengen tot half februari volgend jaar.

André ten Have van Lionsclub Voorburg: “Zoals iedereen zo langzamerhand wel weet wordt koffie bijna nooit aangeboden in een voedselpakket. Koffie is duur en bederft niet. Maar net als uzelf houdt ook iedereen die van de Voedselbank afhankelijk is van een lekker kopje koffie. Nu vele organisaties hun december-acties voor de Voedselbank hebben beëindigd, is het goed om onze Lionsclub koffiepuntenactie nog even door te zetten voor de mensen die ook na de feestdagen (vaak ongewenst) afhankelijk zijn van de Voedselbank”.

Helaas zijn alle adressen in Leidschendam gesloten, maar inleveren kan nog steeds bij de volgende adressen in Voorburg: Primera (Laan van N.O. Einde 294), Kolbe Adviseurs op Ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3). Natuurlijk kunt u de koffiepunten ook per post sturen naar Lions Helpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg.

Uit de krant