(foto: pr).
(foto: pr).
Opbrengst is 35.000 euro gepasseerd

Actie Stompwijk voor Support Casper passeert streefbedrag ruimschoots

Actueel 387 keer gelezen

Stompwijk - Zoals Het Krantje enkele weken geleden meldde, is er in Stompwijk een actie gaande voor een goed doel. Dit betreft de actie Stompwijk in Actie voor Support Casper. Het doel was om €15.000 op te halen, maar de 20.000 euro is inmiddels al gepasseerd.

De actie ‘Stompwijk in actie voor Support Casper’ is een dorpsactie van het hele dorp en wordt gecoördineerd vanuit horecagelegenheid De Bles onder andere met hulp van de medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Vanwege de lockdown wil het team van De Bles zich graag inzetten voor mensen die het nog zwaarder hebben dan de horeca. “Want een kansloze strijd voor je leven is toch echt van een andere orde dan de financiële consequenties voor een bedrijf door corona. Hoe waardeloos die ook zijn”, aldus Jeroen de Gier, eigenaar van De Bles.

Twee weken geleden werden er door ondernemer Jeroen de Gier van horecazaak De Bles in Stompwijk een kerstboom neergezet. Voor de boom konden wens-kerstballen worden gekocht.

De actie heeft nu wederom een vervolg, en wel met een glazen kas (glazen huis) actie. Jeroen de Gier heeft zich met twee medewerkers voor 72 uur opgesloten om op die manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de stichting Support Casper. Het team komt morgen, op Oudejaarsdag, om 13.00 uur uit de kas.

De marathonuitzending is heel divers, van gast Dj’s tot bekende Nederlanders en van bandjes en muzikanten die aanschuiven tot een veiling. Uiteraard worden er ook gesponsorde verzoekplaatjes gedraaid. Mensen mogen op de locatie geld doneren, maar worden verder verzocht om alles thuis te volgen via https://www.twitch.tv/stompwijkinactie. Er zullen vanwege de coronamaatregelen dan ook geen activiteiten buiten plaatsvinden.

De actie loopt dus erg goed en zorgt voor verbinding in de gemeenschap. De teller staat op dit moment op €35.500.

Support Casper
Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen laag. Prof. dr. Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden.

Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €12 miljoen gedoneerd, waarmee achttien wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend.

Zie voor meer informatie www.supportcasper.nl.

Uit de krant