Jaylen haalt maar liefst 223 kerstbomen op in Voorburg
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jaylen in de grote hoop met kerstbomen die bij zijn opa in de tuin liggen opgeslagen (foto: Ap de Heus).</p>

Jaylen in de grote hoop met kerstbomen die bij zijn opa in de tuin liggen opgeslagen (foto: Ap de Heus).

Jaylen haalt maar liefst 223 kerstbomen op in Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De 7-jarige Jaylen uit Voorburg Noord heeft op zaterdag 2 en zondag 3 januari de hele wijk van kerstbomen ontdaan, samen met een buurman die zijn aanhanger had ontruimd en de bomen hiermee afvoerde.

Jaylen zit op de basisschool Cascade en voetbalt bij Forum Sport. Al vanaf zijn vierde verzamelt hij ieder jaar in januari kerstbomen om een zakcentje te verdienen en mag die dan bij zijn opa in de tuin opslaan. Vorig jaar had hij 50 bomen verzameld door ze zelf weg te slepen. Dit jaar kreeg hij echter extra hulp van een buurman die een aanhanger heeft en zo heeft hij 223 kerstbomen weten op te halen. Deze week is de gemeente gebeld of zij de kerstbomen kunnen komen ophalen uit de tuin van Jaylens opa.

Waarschijnlijk is dit een recordaantal kerstbomen die ooit in Voorburg Noord zijn verzameld door een kind. En omdat hij in het kader van de jaarlijkse kerstboominzamelactie van de gemeente voor iedere boom 0,50 cent krijgt is dit een mooi spaarpotje voor Jaylen die vooral echt trots is dat hij zijn eigen record heeft gebroken.

Het scheelt de gemeente bovendien heel veel ritjes in Voorburg Noord, waar zoveel kerstbomen her en der langs de weg lagen. De bomen worden door de gemeente op een milieuvriendelijke manier verwerkt, in plaats van in brand gestoken op diverse vreugdevuren, zoals in het verleden vaak de gewoonte was..

Meer berichten