Actie Stompwijk levert ruim 36.000 euro op
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Presentatie van de opbrengst die later nog verder opliep (foto: pr).</p>

Presentatie van de opbrengst die later nog verder opliep (foto: pr).

Actie Stompwijk levert ruim 36.000 euro op

  •   keer gelezen   Actueel

Stompwijk - De actie Stompwijk in Actie voor Support Casper is een groot succes geworden. Het doel was om €15.000 op te halen, maar de 36.000 euro is ruimschoots gepasseerd.

De actie ‘Stompwijk in actie voor Support Casper’ werd uiteindelijk een dorpsactie van het hele dorp en werd gecoördineerd vanuit horecagelegenheid De Bles onder andere met hulp van de medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Vanwege de lockdown wilde het team van De Bles zich graag inzetten voor mensen die het nog zwaarder hebben dan de horeca. “Want een kansloze strijd voor je leven is toch echt van een andere orde dan de financiële consequenties voor een bedrijf door corona. Hoe waardeloos die ook zijn”, aldus Jeroen de Gier, eigenaar van De Bles. Drie weken geleden werd een kerstboom bij De Bles neergezet. Voor deze boom konden wens-kerstballen worden gekocht.

De actie kreeg een vervolg, en wel met een glazen kas (glazen huis) actie. Jeroen de Gier sloot zich met twee medewerkers voor 72 uur op om op die manier aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de stichting Support Casper. Het team kwam op Oudejaarsdag om 13.00 uur uit de kas.

De online marathonuitzending was heel divers, van gast Dj’s tot bekende Nederlanders en van bandjes en muzikanten die aanschoven, tot een veiling. Uiteraard werden er ook gesponsorde verzoekplaatjes gedraaid. Mensen mochten op de locatie geld doneren, maar werden verder verzocht om alles thuis te volgen via een site. Er vonden vanwege de coronamaatregelen dan ook geen activiteiten buiten plaats. De actie liep als een trein en zorgde voor verbinding in de gemeenschap.

De veiling die plaatsvond bracht ruim 4.000 euro op De rit met de rallytruck met Aad van Velsen leverde €555 op; de bal met handtekening van Memphis Depay ging voor €275 weg en een privé-concert van Barry Badpak zorgde voor een prachtig bedrag van € 2.005. Voor een gesigneerd PSV-shirt werd € 350 betaald en een gesigneerd Feyenoord-shirt van Sinisterra verwisselde voor maar liefst €900 van eigenaar.

Met het stoppen van de marathonuitzending vielen de donaties nog niet helemaal. De teller stond maandag op ruim €36.200. “Wat een fantastisch resultaat”, meldt de organisatie. “Alle verwachtingen overtroffen. Dit is het resultaat van de betrokkenheid en gulheid van heel veel mensen samen. We wisten dat we in Stompwijk met elkaar tot grootse dingen in staat zijn, maar dit is echt ongekend. Veel dank en uiteraard ook aan de grote hoeveelheid mensen van buiten het dorp die een bijdrage geleverd hebben. Chapeau! “

Zie hier voor meer informatie..

Meer berichten