Logo hetkrantje-online.nl

Door corona veel geld bespaard? Spaar voor de toekomst

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Op onze site is er elke dag nieuws te vinden rondom de coronabesmettingen. Naast de trieste kant van het virus en de lockdowns zijn er ook nog positieve aspecten te melden. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld geld bespaard door corona. Dure vakantiereizen waren er immers amper dit jaar. 

Maar wat doe je met dat extra geld? Sparen voor de toekomst is altijd een verstandige keuze.

Meevaller op je spaarrekening

Als je zeker wilt zijn dat je een financiële buffer achter de hand hebt voor wanneer het nodig is, is een spaarrekening daarvoor een prima optie. Zorg er wel voor dat je flexibel bent in het opnemen en inleggen van geld, want dat scheelt je veel tijd en moeite. Een financiële meevaller heb je dan heel snel op de spaarrekening gezet.

Coronameevallers zijn niet de enige manieren om veel geld te sparen. Zo heeft het Nibud een heel thema op de website staan over sparen. Je kunt bijvoorbeeld ook 10% van je inkomsten standaard op je spaarrekening parkeren. Een kleine moeite, maar het tikt lekker aan als je dit een tijd volhoudt.

Laat je geld groeien

Als je geld hebt, kun je er meer geld van maken. Maar niet met de lage rente van tegenwoordig. Daarom is beleggen voor veel mensen interessant op dit moment. Hiervoor heb je een startkapitaal nodig en dat is dankzij corona ineens werkelijkheid geworden. Instappen in de beleggerswereld is daardoor een stuk laagdrempeliger geworden. Maar hoe zorg je ervoor dat je het met beleid doet, zodat je wel genoeg spaargeld hebt op het moment dat je dit nodig hebt?

De simpelste manier om dit te bereiken is door voor fondsen te kiezen die op lange termijn altijd een positief rendement laten zien. Dit zijn gecombineerde beleggingen die weliswaar minder rendement opleveren, maar veel minder risicovol zijn.

Bepaal een duidelijk doel

Er zijn genoeg redenen om geld te willen sparen. Veel mensen willen bijvoorbeeld een mooi bedrag bij elkaar sparen voor de studie van de kinderen. Maar ook een wereldreis of een aanbetaling voor een eigen woning is een prima reden om je spaarrekening geleidelijk aan te blijven vullen tot je gewenste streefbedrag.

Als je eenmaal weet waarvoor je wilt sparen, is het goed om daar een concreet bedrag aan te koppelen. Dan weet je waar je het voor doet en hoever je al bent. Vergeet niet om het bedrag om de zoveel jaar te toetsen, want alles wordt duurder in de loop der tijd. Succes met sparen!

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Meer berichten