Logo hetkrantje-online.nl

Akkoord voor folderinitiatief en invoering van ja-ja sticker

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeenteraad steunt het D66-initiatiefvoorstel voor invoering van de ja-ja-sticker, die ongeadresseerd drukwerk en reclamefolders weert. 

Vanaf de zomer volgend jaar dien je juist een ja-ja-sticker op je brievenbus te plakken als je wél commerciële foldertjes wilt ontvangen. Het Krantje en folders van vrijwilligers- en niet-commerciële organisaties blijven echter gewoon in de brievenbus komen. 

D66 raadslid Charlotte Bos: “Dat scheelt jaarlijks een heleboel papierafval, en spaart veel bomen, gewoon door de logica om te draaien! En het is goed voor het milieu en uw portemonnee. Zo voorkomen we een boel afval, dat Avalex ook niet hoeft op te halen en te verwerken.” 

De gemeentelijke subsidie aan scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties voor het ophalen van oud papier en karton wordt geleidelijk afgebouwd. 

Alle fracties steunden het D66-voorstel behalve de VVD. Een aangenomen CDA/VVD-motie zorgt ervoor dat de gemeente de stickers onder alle inwoners zal verspreiden bijvoorbeeld via de gemeentelijke belastingbrief.

Meer berichten