Esmée is na het Gymnasium Novum in Voorburg en de VU Amsterdam begonnen aan met een studie aan de TU Delft (foto: pr)..
Esmée is na het Gymnasium Novum in Voorburg en de VU Amsterdam begonnen aan met een studie aan de TU Delft (foto: pr)..

Esmée Gajadin betrokken bij bouw waterstofboot

Actueel 480 keer gelezen

Leidschendam - Esmée Gajadin uit Leidschendam van het TU Delft Solar Boat Team is betreokken bij de bouw van een waterstofboot met het Hydro Motion project

Het TU Delft Solar Boat Team heeft in de afgelopen jaren succesvolle prestaties neergezet met haar boten op zonne-energie. Hiermee hebben zij laten zien wat de techniek waard is. Dit jaar neemt het team de volgende grote stap om een boot te ontwerpen en te bouwen die vaart op waterstof. Met het project, genaamd Hydro Motion, werken de teamleden toe naar een enorm uitdagende wedstrijd; de Solar & Energy Boat Challenge die in juli in Monaco zal plaatsvinden. Het ontwerp van de boot waarmee het team zal deelnemen aan die race wordt binnenkort online bekend gemaakt in een designpresentatie. De boot wordt ontwikkeld door 21 ambitieuze studenten. Ze willen hiermee de maritieme sector, momenteel een grootverbruiker van fossiele brandstoffen, inspireren sneller te bewegen naar een groene toekomst.

Esmée is na het behalen van haar diploma aan het Gymnasium Novum in Voorburg en haar bachelor aan de VU Amsterdam begonnen aan de master Complex Systems Engineering & Management aan de TU Delft. Dit jaar heeft zij haar studie aan de kant gezet om als Public Relations & Exposure mee te werken aan het Hydro Motion project van het TU Delft Solar Boat Team dat de waterstofboot bouwt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant