Gebouw Sint Maarten Hildegard wordt verduurzaamd
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ondertekening overeenkomst Ebo Roek (voorzitter SMHG)) Daniel van Marwijk (InstaWell) en Ed van der Voorst (penningmeester SMHG).</p>

Ondertekening overeenkomst Ebo Roek (voorzitter SMHG)) Daniel van Marwijk (InstaWell) en Ed van der Voorst (penningmeester SMHG).

Gebouw Sint Maarten Hildegard wordt verduurzaamd

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - In lijn met de energietransitie heeft het bestuur van de stichting Scouting Sint Maarten Hildegard een grote stap gezet in de verduurzaming van het clubgebouw. 

Ondersteund door de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn in de afgelopen drie jaar de mogelijkheden onderzocht om de verduurzaming van het scoutinggebouw op de beste manier te realiseren. Dit heeft geleid tot het besluit de warmtevoorziening te verduurzamen door warmtelevering door middel van warmtepompen. Hiermee is het scoutinggebouw voor de komende 15 jaar verzekerd van warmte die afkomstig is van een hernieuwbare energiebron. De warmtepompen gaan na de looptijd weer terug gaan naar de fabrikant.

Alle verlichting in het scoutinggebouw is inmiddels vernieuwd met duurzame led-lampen en het gasfornuis in de keuken zal worden vervangen door een elektrisch fornuis. Daarmee kan het gebouw binnen enkele jaren helemaal van het aardgas af. Op basis van de benodigde elektriciteit, zullen er extra zonnepanelen toegevoegd gaan worden aan de nu reeds aanwezige zonnepanelen op het scoutinggebouw. Het gebouw kan hierdoor op termijn zelfs energieneutraal worden.

Als scouting organisatie vindt het stichtingsbestuur het belangrijk om wezenlijk bij te dragen aan het verminderen van het gebruik van fossiele energiebronnen en het geven van een voorbeeldfunctie.

De bijkomende educatieve aspecten zijn voor de leden van de vereniging bovendien een belangrijke factor voor de nabije toekomst.

Meer berichten