Indrukwekkend speurwerk door jonge BeestenBenders
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Basisschoolkinderen van De BeestenBende laten zien hoe bedreven zij intussen al zijn in het schoon houden van de eigen buurt (archieffoto Ap de Heus).</p>

Basisschoolkinderen van De BeestenBende laten zien hoe bedreven zij intussen al zijn in het schoon houden van de eigen buurt (archieffoto Ap de Heus).

Indrukwekkend speurwerk door jonge BeestenBenders

  •   keer gelezen   Actueel

Dat BeestenBenders goede speurneuzen zijn, hebben ze al meer dan eens laten zien.

Tijdens de wel heel lange vakantie zochten ze niet alleen naar zwerfafval, maar gingen ze ook op zoek naar de speciale BeestenBende Schat die verstopt was, ergens hier in Leidschendam-Voorburg.

Ze hadden de hele vakantie om te ontdekken waar toch die speciale poster met vertaalsleutel te vinden was (antwoord: bij de ingang van Kinderboerderij Essesteijn). En ze wisten de code met succes te kraken. Ze haalden niet alleen veel zwerfafval op, maar ook een flinke buit... Alle deelnemertjes ontvangen deze weken als bedankje een speciaal presentje.
BeestenBenders door heel Nederland gingen tijdens hun zwerfafvalrondjes op zoek naar de Geheime Schat. De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Al meer dan 14.000 kinderen zijn in de loop van jaren lid geworden.

Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op, in opvallende outfit en gewapend met knijpers. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee.

Meer berichten