[GEACTUALISEERD]Vaccinatielocatie Haaglanden bij stadion ADO Den Haag
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Op het terrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag zijn tenten geplaatst met &lsquo;priklijnen&rsquo; waar wordt gevaccineerd.</p>

Op het terrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag zijn tenten geplaatst met ‘priklijnen’ waar wordt gevaccineerd.

GEACTUALISEERD

Vaccinatielocatie Haaglanden bij stadion ADO Den Haag

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het terrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag is de eerste vaccinatielocatie in de regio Haaglanden. Hiervoor zijn tenten opgezet met ‘priklijnen’ waar wordt gevaccineerd.

Woensdag 6 januari werden de eerste mensen in Nederland gevaccineerd. Sindsdien zijn circa 40.000 zorgmedewerkers in de ziekenhuizen en ruim 35.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen gevaccineerd. Sinds afgelopen vrijdag zijn alle 25 GGD-priklocaties geopend en daarmee kunnen vanaf nu 66.000 zorgmedewerkers per week worden gevaccineerd. Dit aantal loopt in de komende tijd op als er meer vaccins beschikbaar komen.

Voor het inplannen van de afspraken is een landelijk callcenter ingericht. In de regio Haaglanden is er één locatie, en wel op het terrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Een gedeelte van het parkeerterrein P2 dient als vaccinatielocatie. Zorgmedewerkers zullen bij het maken van hun afspraak overigens zelf kunnen kiezen naar welke locatie zij gaan, dat kan bijvoorbeeld ook de locatie in Hollands Midden, Rotterdam of Kennemerland zijn.

Naast de 25 priklocaties van de GGD zijn vanaf maandag 18 januari twaalf instellingen in de verpleeghuiszorg en gehandicaptenzorg in Haaglanden gestart met het vaccineren van hun bewoners tegen COVID-19. Deze week worden in de verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking naar verwachting 15.000 bewoners gevaccineerd. Bewoners van verpleeghuizen en instellingen krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer aangeboden. 

Meer berichten