[INFORMATIE SCHOLEN]Start 360 graden tour Picasso Lyceum
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Astrid Buijs, rector van het Picasso Lyceum, geeft het startsein van de 360 graden tour. (foto: Stefan Grootenboer).</p>

Astrid Buijs, rector van het Picasso Lyceum, geeft het startsein van de 360 graden tour. (foto: Stefan Grootenboer).

INFORMATIE SCHOLEN

Start 360 graden tour Picasso Lyceum

  •   keer gelezen   Actueel

Zoetermeer - Het gebeurt niet vaak dat je door een leeg school gebouw kan lopen. Nu wel! Op de site van het Picasso Lyceum staat een digitale tour waarmee je zelf door het gebouw kan lopen. Onderweg kom je digitale posters tegen en diverse filmpjes.

Natuurlijk wil je als kind en ouder een beeld vormen van de school en hoe het onderwijs fysiek en online wordt georganiseerd. Belangrijk om voor 22 maart een schoolkeuze te kunnen maken. Daarom zijn er diverse mogelijkheden om kennis te maken. Op 8 en 10 februari zijn er informatieavonden voor ouders. Aanmelden kan hier.

Voor basisscholen bestaat de mogelijkheid om gastlessen aan te vragen. Ook al verloopt het onderwijs anders dan we gewend zijn, er bestaan nog genoeg mogelijkheden om elkaar te helpen, te informeren en inspireren. Ook op deze manier kun je  zien met welke programma’s gewerkt wordt, hoe studiewijzers eruitzien en welke digitale lesmethodes gebruikt worden. Het lesmateriaal is altijd beschikbaar.

Op het Picasso Lyceum Paletsingel 38c in Zoetermeer krijgt iedereen een coach. In de verlengde brugklas (leerjaar 1 en 2) is er iedere week een coachgesprek. Samen reflecteren, talenten ontdekken, keuzes leren maken en doelen stellen voor de korte en langere termijn. Voor de zomervakantie volgt al een eerste kennismakingsgesprek met de coach. Dat draagt bij aan een prettige overstap naar de middelbare school.

Op het moment dat scholen weer open mogen, kunnen leerlingen en ouders daadwerkelijk weer rondlopen. Het is dezelfde route als in de digitale versie, alleen dan met docenten en leerlingen. Uiteraard is er dan de mogelijkheid diverse opdrachten te doen om kennis te maken met de (nieuwe) vakken. Inschrijven kan alvast. Als de data aangepast moeten worden, dan is verdere actie niet nodig. De school informeert leerlingen en ouders over de mogelijkheden om een bezoek te brengen.

Tot die tijd zijn leerlingen en hun ouders digitaal welkom. Kijk rustig rond, loop door het gebouw en ontdek alle posters en filmpjes hier.

Zijn er daarna nog vragen? Mail naar kennismaken@picasso-lyceum.nl.

Meer berichten