Workshop Omgaan met Autisme bij SenW
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Een kind met autisme voelt zich door bepaalde prikkels niet automatisch op z&#39;n gemak bij een sportvereniging (foto: pr SenW).. </p>

Een kind met autisme voelt zich door bepaalde prikkels niet automatisch op z'n gemak bij een sportvereniging (foto: pr SenW)..

Workshop Omgaan met Autisme bij SenW

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - SenW organiseert op 26 januari in samenwerking met de NOC*NSF de workshop ‘Omgaan Met Autisme’.

Deze (online) cursus kent al twee eerdere trainingen en daarom geeft de NOC*NSF verdieping op de materie zoals eerder behandeld. Ook nieuwe geïnteresseerden kunnen meedoen, want tijdens de training wordt de basis herhaald om vervolgens op intervisieniveau met ieders input aan de slag te gaan.

Middels deze training wil Joyce van der Sloot (SenW) als coördinator ‘Aangepast Sporten’ en Verenigingsondersteuning bijdragen aan de kennisontwikkeling over de doelgroep en de sportverenigingen ondersteunen: “Het is goed om mensen nog beter te informeren over de omgang met de doelgroep en daarmee vanuit hun functie bij de club bij te dragen aan de ontwikkeling van de omgang met sporters met autisme. We nodigen alle mensen die betrokken zijn bij een van de sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg van harte uit. Hoe meer mensen beter leren omgaan met sporters met autisme, hoe meer zij voor hen kunnen betekenen binnen de sport. Zo maken we samen sport voor iedereen mogelijk.”

Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Extra prikkels zorgen soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Trainers die hiermee weten om te gaan bij hun sportvereniging, kunnen een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van de sporter.

De cursus is op dinsdag 26 januari om 19.15 - 21.30 uur. Je kunt je hier aanmelden..

Meer berichten