[INFORMATIE SCHOLEN]Online muzieklessen een succes op Wellant Westvliet
Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;Er zijn diverse betaalbare mini-piano&#39;s op de iPad aan te sluiten die passen in een schooltas (foto: pr Wellant Westvliet).</p>

 Er zijn diverse betaalbare mini-piano's op de iPad aan te sluiten die passen in een schooltas (foto: pr Wellant Westvliet).

INFORMATIE SCHOLEN

Online muzieklessen een succes op Wellant Westvliet

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam / Den Haag - Muziekdocenten op Wellantcollege Westvliet zijn op dit moment goed gestemd. Natuurlijk missen ze de leerlingen, maar inmiddels zien ze bij de online lessen steeds meer vrolijke gezichten achter de schermpjes.

Voor hun leerlingen is er, in de lockdown, een nieuwe muzikale wereld open gegaan. Leerlingen kunnen namelijk sinds kort de rol van ‘muziekproducer’ vervullen. Ofwel; muziek maken met een computer. Zoals echte DJ’s. Track voor track. Drums, piano, bas, gitaar en zelfs zang, die je ook nog eens zuiver kan laten klinken. Leuk en leerzaam. 

Tijdens de eerste lockdown bleken de online-muzieklessen nog lastig in te vullen. Leuke methodes, muziekquizjes, kijk- en luisteropdrachten waren wel, maar geen enkele methode leek te passen bij Westvliet. Leerlingen waren op school gewend om op een echt instrument te spelen. Thuis had bijna niemand een instrument. Maar elk kind op Westvliet heeft wel een iPad. Via deze iPad hebben de leerlingen toegang tot een muzikale app; Garageband.

Wellantcollege Westvliet werkte afgelopen maanden in samenwerking met diverse professionals aan een Nederlandse methode voor dit ‘multi-instrument’. Er zijn diverse betaalbare mini-piano’s op aan te sluiten die passen in een schooltas. Handig, voor na de lockdown. Inmiddels worden de eerste online-lessen gegeven. Leerlingen en docenten blij. 

Meer informatie, of kennismaken met Westvliet: www.wellantwestvliet.nl.

Meer berichten