Betaald parkeren in The Mall pas mogelijk over twee jaar
Logo hetkrantje-online.nl
<p>In- en uitgang van de parkeergarage (archieffoto: Ap de Heus).</p>

In- en uitgang van de parkeergarage (archieffoto: Ap de Heus).

Betaald parkeren in The Mall pas mogelijk over twee jaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Op vragen van Gemeentebelangen (GBLV) heeft het college gemeld dat de slagbomen en parkeermeterinstallaties bij de ingangen van Leidsenhage worden aangebracht om de parkeerterreinen / garages buiten openingstijden te kunnen afsluiten en de bezetting van de parkeerplaatsen te kunnen meten.

Het uitgangspunt bij de herontwikkeling van Leidsenhage tot Westfield Mall of the Netherlands is dat het parkeren gratis is. Daarmee is overigens niet gezegd dat er nooit sprake zal zijn betaald parkeren. 

In een overeenkomst tussen de gemeente en URW is bepaald dat in de eerste twee jaar na de volledige opening van het centrum geen betaald parkeren kan worden ingevoerd. Na de eerste twee jaar kan onder voorwaarden wel betaald parkeren worden ingevoerd, waarbij in alle gevallen sprake zal zijn van een minimale periode van vrij parkeren van twee uur. 

Belangrijke voorwaarde voor het kunnen invoeren is een goede onderbouwing waarom dat noodzakelijk is en dat een zogenaamde wensen- en bedenkingenprocedure bij de raad moet worden doorlopen. URW heeft momenteel overigens geen plannen voor invoering van betaald parkeren.

Meer berichten