Huisartsen gevaccineerd, thuiswonende 90-plussers uitgenodigd
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De huisartsen L. van Gelder (l.) en N. Buurma (r.)uit Leidschendam-Voorburg hebben hun prikje gekregen en zijn blij met hun vaccinatiepaspoort / bewijs (foto: Michel Groen).</p>

De huisartsen L. van Gelder (l.) en N. Buurma (r.)uit Leidschendam-Voorburg hebben hun prikje gekregen en zijn blij met hun vaccinatiepaspoort / bewijs (foto: Michel Groen).

Huisartsen gevaccineerd, thuiswonende 90-plussers uitgenodigd

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Vanaf 22 januari zijn 15.000 huisartsen en direct betrokken medewerkers die een cruciale rol hebben in de directe COVID-spoedzorg gevaccineerd. Ook de huisartsen L. van Gelder en N. Buurma uit Leidschendam-Voorburg zijn zondag in het Haga Ziekenhuis te Den Haag gevaccineerd.

Huisartsen zijn vervolgens gestart met het vaccineren van kwetsbare ouderen en mensen met een beperking in kleinschalige woonvormen via mobiele teams van de huisartsenposten. De groep waarmee vandaag is gestart, betreft circa 77.000 bewoners van kleinschalige woonvormen die geen instellingsarts hebben. Zij krijgen het Moderna-vaccin toegediend op hun eigen woonplek. Vanuit de huisartsenposten worden hiervoor mobiele teams ingezet.

Zoals afgesproken mogen huisartsen zichzelf vaccineren vanaf het moment dat zij hun doelgroepen gaan vaccineren. Daarnaast geldt dat huisartsen in de directe COVID-spoedzorg nu in de eerste ronde al gevaccineerd mogen worden via de ziekenhuizen. Zij krijgen het vaccin van Moderna toegediend. Een deel van de huisartsen die vanaf 25 januari gevaccineerd zou worden, ontvangt het vaccin enige dagen later. Moderna heeft de tweede levering van hun vaccins enkele dagen uitgesteld.

Deze week ontvangen thuiswonende 90-plussers, die mobiel genoeg zijn om zelf naar een GGD-vaccinatielocatie te gaan, een uitnodiging voor een vaccinatie. Zij moeten hiervoor zelf een afspraak maken via het landelijke GGD-callcenter. Vanaf het tweede deel van de week kunnen de eerste vaccins worden toegediend aan deze doelgroep. Door een wijziging in de landelijke vaccinatiestrategie, is deze groep eerder aan de beurt voor een coronavaccin.

Daarnaast wordt woensdag gestart met het geven van de tweede vaccinatie aan zorgpersoneel. Drie weken geleden kregen zij hun eerste prik.

Meer berichten