Vlietkinderen en MBO Rijnland starten opleiding
Logo hetkrantje-online.nl
<p>In deze tijden is (bijna) alles online, dus ook de startbijeenkomst van deze nieuwe opleiding (foto: Vlietkinderen).</p>

In deze tijden is (bijna) alles online, dus ook de startbijeenkomst van deze nieuwe opleiding (foto: Vlietkinderen).

Vlietkinderen en MBO Rijnland starten opleiding

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In samenwerking met MBO Rijnland heeft Vlietkinderen een nieuwe opleiding ontwikkeld; een MBO-4 opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker Integraal Kindcentrum’. Deze opleiding is 12 januari van start gegaan met een online introductie.

“Bij het vorm geven van deze nieuwe opleiding, zijn we op zoek zijn gegaan naar het beeld van de medewerker van de toekomst”. Aldus Jolanda van der Zon, adviseur Leren en Ontwikkeling bij Vlietkinderen kinderopvang. “Een medewerker met twee essentiële competenties: verbinden en samenwerken. Deze competenties zijn nodig om de leefwerelden van het kind, maar ook die van de diverse teamleden, afkomstig uit onderwijs en opvang, bij elkaar te brengen.”

Vlietkinderen wil in de toekomst in iedere wijk een kindcentrum, waar pedagogisch medewerkers en leerkrachten samenwerken en doorgaande leer- ontwikkellijnen van alle kinderen worden gezien als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Basisonderwijs en kinderopvang werken samen aan een positief pedagogisch klimaat met maximale ontwikkelkansen voor ieder kind.

Met deze kindcentra ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van (pedagogisch) medewerkers. De betrokken professionals uit onderwijs en opvang vormen elk vanuit hun eigen expertise, een sterk en interprofessioneel team.

Meer berichten