Logo hetkrantje-online.nl
<p>Directeur Peter van der Ploeg van Museum Swaensteyn en Huygens&#39; Hofwijck: &nbsp;&quot;Door de samenwerking kunnen we onze effectiviteit vergroten&quot; (foto: Het Krantje/Inge Koot).</p>

Directeur Peter van der Ploeg van Museum Swaensteyn en Huygens' Hofwijck:  "Door de samenwerking kunnen we onze effectiviteit vergroten" (foto: Het Krantje/Inge Koot).

Fusie Huygens ’Hofwijck en Museum Swaensteyn bijna rond

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De Voorburgse musea Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn hebben afgelopen week de op één-na-laatste stap gezet in het proces van eenwording.

Met een gedeeltelijke bestuurswissel is in beide musea invulling gegeven aan de samenstelling van de nieuwe besturen. De komende maanden worden de laatste details geregeld en kan het proces worden afgerond.
Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn hebben ervoor gekozen voor hun samenwerking de Stichting Museum Swaensteyn om te dopen in de Stichting Huygens’ Hofwijck - Swaensteyn. Deze nieuwe stichting zal worden belast met de exploitatie van beide musea als één organisatie. Binnen deze constructie zal de Vereniging Hofwijck haar eigen identiteit en juridische status behouden. Het bestuur van de nieuwe stichting zal bestaan uit gelijkwaardige afvaardigingen van de Vereniging Hofwijck en Museum Swaensteyn. Tijdens de komende ALV, naar verwachting in april, zullen de leden zich mogen uitspreken over het eindresultaat. Bij goedkeuring hiervan zal de ‘fusie’ tussen de twee musea een feit zijn. En beschikt Leidschendam-Voorburg over één museale organisatie.

Het doel van het samengaan is het slagvaardiger kunnen opereren als musea, als VVV en als ondernemer in de culturele sector. Het culturele erfgoed van Leidschendam-Voorburg heeft met de Romeinen, Constantijn en Christiaan Huygens en prinses Marianne drie speerpunten van nationale betekenis. Directeur Peter van der Ploeg: “Naast die drie speerpunten is de gemeente rijk aan andere culturele en toeristische trekkers, zoals de Vliet, onze parken, het buitengebied in Stompwijk en moderne en hedendaagse kunst. Door de samenwerking kunnen we onze effectiviteit vergroten.”

Meer berichten