Evenement op het Stationsplein afgelopen zomer (foto: Ap de Heus).
Evenement op het Stationsplein afgelopen zomer (foto: Ap de Heus).

VVD: ‘Stationsplein snel geschikt maken voor terrassen en activiteiten’

Actueel 439 keer gelezen

Voorburg - De VVD is blij dat de motie Stationsplein die oproept snel water en elektriciteit aan te leggen op het Stationsplein in Voorburg door de gemeenteraad is aangenomen.

Sinds 2012 is het Stationsplein in Voorburg ingericht als plek om te verblijven en evenementen te organiseren. Echter nutsvoorzieningen zijn nooit aangelegd. Veel kon er daarom nooit georganiseerd worden. Afgelopen zomer zijn er tijdelijke voorzieningen geregeld. Enthousiaste ondernemers op zoek naar extra buitenruimte in verband met corona hebben terrassen en evenementen gerealiseerd op het terrein. Dit jaar willen ze dat weer.

Raadslid Harma Aris: “Dit is het moment om eindelijk water- en elektriciteitsvoorzieningen te regelen. En het plein verder op te knappen, bijvoorbeeld de afgebladderde pilaren van het station op te knappen met muurschilderingen. Haast is geboden want voor de ondernemers die ongekend hard door de corona crisis worden getroffen is zekerheid over de gebruiksmogelijkheden van het plein heel belangrijk. Zij willen plannen maken en er klaar voor zijn zodra de terrassen open mogen en activiteiten georganiseerd mogen worden. Daarom de oproep aan de wethouder: Maak haast met het Stationsplein en zet eventueel extra middelen in vanuit het coronabudget om een snelle realisatie mogelijk te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant