Afbeelding

Definitief energielabel niet meer verplicht voor subsidie

Actueel 322 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Inwoners hoeven geen definitief energielabel meer te overleggen voor het verkrijgen van subsidie voor isolerende maatregelen.

Sinds 1 januari 2021 is er landelijk besloten dat een energielabel van de woning alleen door een vakbekwaam energieadviseur kan worden verkregen. Hierdoor zijn de kosten fors gestegen en niet meer in verhouding tot het subsidiebedrag dat uitgekeerd kan worden. Bij het indienen van de aanvraag moet wel het voorlopige energielabel worden toegevoegd. Het voorlopig energielabel is gratis en is te vinden op www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/.

Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: ‘Ook in 2021 stimuleert de gemeente woningeigenaren hun woning te verduurzamen. Met het niet verplicht stellen van een definitief energielabel, willen we inwoners tegemoetkomen en zo samen werken aan een duurzame gemeente.

Vanaf 1 februari 2021 kan er weer subsidie worden aangevraagd voor isolerende maatregelen en een groen dak. De subsidie vraagt u aan via de website van de gemeente. De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd. 

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.lv.nl/subsidie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant