Afbeelding

Gratis mondkapjes voor inwoners met een Ooievaarspas

Actueel 361 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Inwoners met een laag inkomen ontvangen in februari van de gemeente gratis 3 wasbare mondkapjes. Hiermee geeft het college van burgemeester en wethouders uitvoering aan een motie die is aangenomen in de gemeenteraad. Het gaat om bijna 3.000 inwoners met een Ooievaarspas.

Sinds 1 december 2020 geldt in Nederland een mondkapjesplicht in publiek toegankelijke binnenruimtes voor alle mensen vanaf 13 jaar. Bijvoorbeeld in de supermarkt en het openbaar vervoer.

Wethouder Nadine Stemerdink: “We willen dat al onze inwoners zich aan de maatregelen houden en gezond en veilig de noodzakelijke boodschappen kunnen blijven doen. Wanneer je een laag inkomen hebt, is de aanschaf van mondkapjes een extra uitgave. Daarom ben ik blij dat we alle inwoners met een Ooievaarspas gratis mondkapjes kunnen toesturen.”

De pakketjes met mondkapjes zijn samengesteld door medewerkers van Buitengoed Dorrepaal. Hier werken volwassenen met een verstandelijke beperking. De kosten voor de mondkapjes worden vergoed vanuit het steunmaatregelenbudget voor de coronacrisis van de gemeente.

Inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm hebben recht op een Ooievaarspas. Pashouders kunnen gratis of met korting deelnemen aan verenigingen en activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant