Deelnemers aan de fietscursus met hun begeleiding op het plein waar de cursus van start gaat (archieffoto pr).
Deelnemers aan de fietscursus met hun begeleiding op het plein waar de cursus van start gaat (archieffoto pr).

Coronaproof fietscursus gaat in maart van start

Actueel 188 keer gelezen

Leidschendam - In maart start er weer een nieuwe fietscursus bij VluchtelingenWerk. De docenten gebruiken al jaren een lesmethode waarbij ze de cursisten niet hoeven vast te houden, dus het is goed mogelijk om anderhalve meter afstand te bewaren.

Inschrijven is verplicht omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Die inschrijving is op vrijdag 19 februari van 09:30 tot 11:00 uur; cursisten wordt gevraagd het lesgeld (10 euro) gepast en contant mee te nemen. De eerste les is dan na de voorjaarsvakantie, op vrijdag 5 maart van 09:00 uur tot 11:30 uur aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam bij Sport en Welzijn.

De cursus staat open voor iedereen die wil leren fietsen, dus niet alleen voor cliënten van VluchtelingenWerk. In de praktijk komen vooral mensen naar de cursus die een buitenlandse achtergrond hebben, en de docenten houden daar rekening mee. Woorden die te maken hebben met fietsen leggen ze uit, maar cursisten moeten wel “je moet”, “je mag”, of “je mag niet” begrijpen. Ook is het mogelijk om iemand mee te nemen om met de taal te helpen. Kleine kinderen kunnen niet mee naar de les.

Tijdens de les kan worden geoefend op een fiets van VluchtelingenWerk. Dit zijn kleinere fietsen zodat iedereen goed met de voeten bij de grond kan. Je leert niet alleen fietsen, maar ook de belangrijkste verkeersregels en wat verkeersborden betekenen. 

Voor meer info: pborsboom@vluchtelingenwerk.nl of tel. 070-3202057.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant