Geen publiek bij een voetbalwedstrijd, maar toch kijken vanaf de overkant van de sloot (foto: Hilbert Krane).
Geen publiek bij een voetbalwedstrijd, maar toch kijken vanaf de overkant van de sloot (foto: Hilbert Krane).

Opdrachten Tijdsdocument Corona verleend

Actueel 490 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De beoordelingscommissie voor het ‘Tijdsdocument Corona in LV’ heeft haar keuze bepaald. Onder leiding van voorzitter Hans van der Sluijs is aan zes partijen, op basis van hun ingediende voorstellen, een opdracht verleend.

De keuze is gevallen op drie lokale fotografen, een filmer en twee omroepen. De fotografen Michel Groen, Hilbert Krane en Hein Athmer legden de beoordelingscommissie prikkelende voorstellen voor. De commissie vindt dat daarmee, én gegeven het feit dat hun werk een eigen sfeer ademt, een breed, afgewogen én veelzijdig fotografisch verslag van de crisis zal ontstaan. Filmer Ralph Schoonenboom verraste met voorstellen voor vier korte documentaires op basis van concepten die je ‘out-of-the-box’ zou kunnen noemen.
Midvliet TV en LV-TV zijn eveneens geselecteerd. Zij hebben de inhoud van hun voorstel afgestemd met de ander. Daardoor ontstaat een breed beeld van de impact van de crisis op de gemeente. Midvliet, dat beschikt over veel reportages over de ‘dagelijkse sores’ sinds maart 2020, blikt hierop terug in de vorm van een kalendarium. LV-TV richt zich juist op de huidige situatie, ontwikkelingen in de komende maanden en gevolgen de komende jaren.

Het Tijdsdocument is een initiatief van de gemeenteraadsleden Frank Rozenberg en Diederik Visser. Dat dit nu vorm gaat krijgen, en daarbij zowel een degelijk historisch document zal opleveren én tegelijk lokale zzp’ers een steuntje in de rug geeft, stemt tot tevredenheid aldus commissielid Peter van der Ploeg, directeur van Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck: “We hoopten op diversiteit, en die zit er nu in”.

In augustus zijn de inzendingen te zien tijdens een tentoonstelling in Museum Swaensteyn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant