Boekje met ervaringen moeder ten behoeve van inrichting Hethuis
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ellen Carballo schreef over haar ervaringen als moeder van Elisah het boekje &#39;Compleet anders Anders compleet&#39;.</p>

Ellen Carballo schreef over haar ervaringen als moeder van Elisah het boekje 'Compleet anders Anders compleet'.

Boekje met ervaringen moeder ten behoeve van inrichting Hethuis

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Een eigen thuis waar jongvolwassenen met meervoudige beperkingen veilig kunnen wonen, met dag en nacht deskundige zorg in de buurt en zinvolle dagbesteding aan huis. Zo’n plek wordt momenteel gebouwd aan de Dobbelaan in Leidschendam. 

Een van de toekomstige bewoners van Hethuis is Elisah. Zij werd, als de jongste helft van een tweeling, geboren met ernstige hersenschade als gevolg van langdurig zuurstoftekort tijdens de bevalling. Daardoor heeft zij intensieve zorg nodig. Elisah is nu 27 jaar oud.

Ellen Carballo, de moeder van Elisah, kijkt al jaren uit naar een kleinschalige woonvorm voor haar dochter, zo vertelt ze: “Elisah heeft de afgelopen tien jaar bij een grote zorginstelling gewoond. We hebben van alles ondernomen om van haar woning een echt thuis te maken, maar liepen steeds weer aan tegen wisselingen van managers met hun eigen visie en de afstand van de directie tot de bewoners. Al is HetHuis nog niet opgeleverd; de voorbereidingen, onderlinge betrokkenheid van ouders en contact met de zorgaanbieder ASVZ voelen nu al aan als een warme deken. Daarom zijn wij ontzettend blij dat onze dochter er een plekje krijgt.”

Ellen schreef over haar ervaringen als moeder van Elisah het boekje ‘Compleet anders Anders compleet’. Het is een aangrijpend relaas waarin zij haar onzekerheid en verdriet na de geboorte van haar tweeling beschrijft, maar waaruit toch vooral liefde en dankbaarheid spreekt voor de momenten van geluk die zij met haar dochter beleeft. Onlangs vertelde ze er op televisie over in ‘Tijd voor Max’. “Dat leverde ontzettend veel lieve reacties op”, zegt Ellen. “En na de uitzending werden er veel extra bestellingen van mijn boek geplaatst. Daar ben ik het meest blij om, want een groot deel van de opbrengst gaat naar Hethuis.”

Als alles volgens planning verloopt, opent Hethuis begin juni zijn deuren. “Voor veel ouders én toekomstige bewoners is dit een droom die uitkomt,” zegt voorzitter Migiel van Lier van stichting Hethuis. “Mensen met een zware beperking zijn afhankelijk van zorg en ondersteuning van anderen”, zegt hij. “Maar ook zij hebben recht op een eigen woonplek met kwaliteit. Op een leven dat voor hen en hun omgeving verrijkend is. Geïntegreerd in de wijk, buurt en samenleving. Dat is wat wij voor ogen hadden toen wij de stichting Hethuis oprichtten.”

Hethuis is tot stand gekomen door de tomeloze inzet van een groep ouders, die ruim 10 jaar lang hard hebben gestreden om dit zonder overheidssteun te realiseren. Met hulp van fondsen, maar ook dankzij de donaties van particulieren en ouders zelf is een aanzienlijk bedrag ingezameld. Daarmee wordt de inrichting van de woning bekostigd. Toch is er nog steeds behoefte aan geld, want voor de bewoners zijn veel aangepaste meubels, speeltoestellen en andere voorzieningen nodig.

Via www.ellencarballo.nl of www.stichtinghethuis.nl is het boekje te bestellen. Hier kunt u ook terecht voor donaties.

Meer berichten