Laptops, jassen en schoenen van IBCE voor 30 gezinnen
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Voor het volgen van online lessen bleek niet elk gezin te beschikken over genoeg laptops (archieffoto Martijn Mastenbroek).</p>

Voor het volgen van online lessen bleek niet elk gezin te beschikken over genoeg laptops (archieffoto Martijn Mastenbroek).

Laptops, jassen en schoenen van IBCE voor 30 gezinnen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Stichting IBCE heeft onlangs tien gezinnen gelukkig gemaakt met een laptop. 

Afgelopen maand was er een mogelijkheid om financiële middelen aan te vragen bij het Nationale Fonds Kinderhulp voor onder andere laptops, kleding en schoenen. Stichting IBCE heeft voor dertig gezinnen gebruik gemaakt van dit aanbod. Op woensdagochtend zijn per gezin één persoon bij op de Valkhof langs gekomen om de laptop ‘coronaproof’ af te halen. Voor het volgen van online lessen bleek niet elk gezin te beschikken over genoeg laptops. De laptops zijn vooral gegaan naar gezinnen met meerdere kinderen met te weinig laptops. Deze gezinnen zijn erg blij met deze actie. Verder zijn al twintig andere families blij gemaakt met een nieuwe jas of nieuwe schoenen voor hun kind. De families konden zelf een jas of schoenen in de juiste maat kiezen in een webshop en IBCE zorgde voor de rest.

Helaas zijn er door Corona ook activiteiten die niet door kunnen gaan. Inmiddels kan IBCE weer verder met kleine groepjes kinderen die meedoen aan de Creatieve werkruimte en de huiswerkbegeleiding voor de basisschoolleerlingen. Verder wordt zoveel mogelijk online contact gehouden met de doelgroep en organiseert IBCE online activiteiten zoals bingo, pubquiz en samen gamen.

Meer berichten