Deelscooters verschijnen ook in straatbeeld van Leidschendam-Voorburg
Logo hetkrantje-online.nl
<p>Maanden geleden werden de eerste deelscooters al gesignaleerd op de Fonteijnenburglaan in Voorburg (foto: Ap de Heus).</p>

Maanden geleden werden de eerste deelscooters al gesignaleerd op de Fonteijnenburglaan in Voorburg (foto: Ap de Heus).

Deelscooters verschijnen ook in straatbeeld van Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Vanaf dit voorjaar kunnen mensen in Leidschendam-Voorburg gebruik maken van deel-e-scooters. De gemeente heeft besloten met de aanbieders Felyx en GO Sharing voor een pilot van 2 jaar afspraken te maken.

Op deze manier wil de gemeente ervaring opdoen met deze nieuwe vorm van deelvervoer. Daarnaast maakt de gemeente met openbaar vervoerbedrijven HTM en EBS afspraken over locaties voor deelfietsen in de gemeente, met name rond openbaar vervoer haltes en stations.

Wethouder Astrid van Eekelen van verkeer en vervoer: “Ik ben voorstander van deelscooters en deelfietsen. Hiermee maken we het onze inwoners makkelijker om van a naar b te gaan binnen onze gemeente maar ook daarbuiten naar Den Haag en Rijswijk. Tegelijkertijd wordt onze gemeente beter bereikbaar voor inwoners uit deze omringende gemeenten. Goede afspraken met de regio vind ik van groot belang.”

De gemeente ondersteunt deze initiatieven omdat het past binnen de ambities die Leidschendam-Voorburg heeft op het gebied van duurzame mobiliteit, deelmobiliteit en bereikbaarheid. De e-scooters bieden duurzaam deelvervoer van deur tot deur. De deelfietsen zijn vooral bedoeld om te gebruiken in combinatie met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld tussen OV-stations en bedrijventerreinen.

De gemeente gaat samen met Felyx en GO Sharing het aanbod van deel-e-scooters zo goed mogelijk op de vraag afstemmen. Dit door tijdens twee jaar te monitoren hoe het ‘delen’ werkt. Daarnaast worden afspraken gemaakt zodat e-scooters niet overal op straat zomaar achtergelaten mogen worden.

Zodra bekend is op welke datum en locatie dit voorjaar de deel-e-scooters in gebruik genomen worden, zullen gemeente en de aanbieders Felyx en GO Sharing dit onder de aandacht brengen bij inwoners, ondernemers en bezoekers van Leidschendam-Voorburg.

Meer berichten