De SP-'karavaan' tijdens een tussenstop (foto: Wilfried vd Eijnden).
De SP-'karavaan' tijdens een tussenstop (foto: Wilfried vd Eijnden). Wilfried

SP-karavaan klaar voor 1,5 meter-verkiezingscampagne

Actueel 207 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De SP gaat veilig de woonwijken van Leidschendam-Voorburg in. Daarvoor maakt de partij gebruik van een complete karavaan aan voertuigen. 

Een heuse bus, bakfiets, aanhanger en ander rollend materiaal is de komende weken te bewonderen. Maar het zijn ook gewoon vervoermiddelen om de duizenden kranten, flyers en posters richting de kiezers te brengen. “Wij zijn een contactpartij”, zegt campagneleider Piet de Ruiter. “Maar ook de partij van de zorgsector. Daarom combineren we veilig campagne voeren op 1,5 meter en gaan we gewoon naar mensen toe.”

“Toch is campagne voeren een stuk moeilijker geworden door de lockdown”, heeft De Ruiter ondervonden. “Met de karavaan zijn we niet gebonden aan vaste standplaatsen. De partij introduceert ook de 1,5 meter mat. Daarmee kunnen we op veilige afstand met mensen praten. In feite rollen we de rode loper uit naar de kiezer. Speciale 1,5 meter visnetjes voorkomen dat flyers van hand tot hand gaan.”

En omdat hygiëne extra belangrijk is, heeft de partij, die plaatselijk niet (meer) in de gemeenteraad vertegenwoordigd is maar dat volgend jaar wel weer wil proberen, vele duizenden ‘tomaat’schuursponsen om de kiezer aan 17 maart te herinneren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant