Gemeente moet toch politieke reclame toestaan
Logo hetkrantje-online.nl
<p>De gemeente heeft wel haar eigen verkiezingsborden geplaatst binnen de gemeente (foto: Ap de Heus).</p>

De gemeente heeft wel haar eigen verkiezingsborden geplaatst binnen de gemeente (foto: Ap de Heus).

Gemeente moet toch politieke reclame toestaan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat toch politieke reclame toestaan. Dat is het resultaat van de actie van de SP die de gemeente erop wees in strijd te handelen met de vrijheid van meningsuiting.

De gemeente sloot een contract met ESM media, bedoeld voor commerciële bedrijven. Daarmee werd de politiek op hoge kosten gejaagd en buitenspel gezet. De gemeente sluit nu een nieuw contact met ESH media. Hierdoor kunnen alle politieke partijen die dat willen, borden laten plaatsen tegen een sterk gereduceerd tarief. 

De regeling zal pas ingaan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor de Tweede Kamerverkiezingen komt de nieuwe regeling te laat. Toch is de SP blij met het resultaat. De partij wacht de officiële mededeling van de gemeente af. Als die komt, dan trekt de partij haar bezwaarprocedure in. 

Inmiddels heeft ook D66 aan de bel getrokken. Het raadslid Jacco van Maldegem, gaat vragen stellen over de kwestie. “Mogelijk zal dit zelfs leiden tot een spoeddebat in de gemeenteraad”, denkt Piet de Ruiter van de SP.

Meer berichten