Logo hetkrantje-online.nl
<p>Richard Remmerswaal toont in de bakkerij een Kenia brood (foto: pr).</p>

Richard Remmerswaal toont in de bakkerij een Kenia brood (foto: pr).

Bakkerij Remmerswaal blaast Kenia brood nieuw leven in

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In 1986 sloegen de Nederlandse bakkerijen de handen ineen om gezamenlijk geld op te halen voor de oprichting van een bakkerij opleiding in Kenia. 

Het broodje wat toen landelijk werd verkocht heette dan ook heel toepasselijk “Kenia brood”. Van ieder verkocht brood ging toen 50 cent naar dit goede doel en is er daadwerkelijk een bakkerij opleiding van opgezet in Kenia. Het was een broodje wat gevuld was met cashewnoten, rozijnen en een mokkastroop. Bovenop zat meegebakken gele room, gebruineerde amandelschaafsel en cocos. De reacties op, en de verkoop van, dit brood waren dermate positief dat Bakkerij Remmerswaal dit brood nog een aantal jaren éénmaal per maand heeft gemaakt.

Het recept is altijd behouden gebleven en nu na 35 jaar gaat Bakkerij Remmerswaal dit Kenia brood tijdelijk weer bakken! “Laatst kregen wij de vraag van een klant in onze winkel of wij dit brood weer een keer konden maken.” aldus Richard Remmerswaal. “Juist in deze tijd is het leuk om specialiteiten te maken en hiermee de vraag van deze klant in vervulling te laten gaan.”

Dit weekend is het Kenia brood tijdelijk weer verkrijgbaar in de winkel van Bakkerij Remmerswaal aan de Damstraat.

Meer berichten