Logo hetkrantje-online.nl
<p>(archieffoto).</p>

(archieffoto).

Brieven schrijven voor Amnesty International

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Veroordeeld tot de doodstraf of zonder eerlijk proces. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies.

Amnesty International stuurt daarom brieven naar regeringen van betreffende landen om daar tegen te protesteren. Hoe meer brieven, hoe beter. In deze coronaperiode een zinvolle activiteit.

Schrijfactie Iran: executie dreigt voor Iraans-Zweedse arts.
De Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali hoorde op 24 november 2020 dat hij binnen een week geëxecuteerd zou worden. Hij belde zijn vrouw om afscheid te nemen. Eind december lieten de Iraanse autoriteiten weten dat Djalali’s executie met een maand was opgeschort. Zeer waarschijnlijk gebeurde dit vanwege de internationale aandacht voor zijn zaak.

Schrijfactie China: 20 jaar
cel voor Oeigoerse arts
De Oeigoerse arts Gulshan Abbas kreeg 20 jaar gevangenisstraf in een geheim proces. Zeer waarschijnlijk omdat haar familie in de Verenigde Staten actie voert voor het lot van de Oeigoeren. Bijna 1 miljoen Oeigoeren zitten onder zeer slechte omstandigheden opgesloten in ‘heropvoedingskampen’ in de Chinese provincie Xinjiang.

Schrijfactie Rusland: gestraft wegens mensenrechten.
Anastasia Shevchenko werkt bij de organisatie Open Russia, die opkomt voor de mensenrechten in Rusland. Shevchenko hangt een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd vanwege haar werk.

Wilt u voorbeeldbrieven ontvangen? Geef u op via info@leidschendam-voorburg.amnesty.nl of via www.amnesty.nl.

Meer berichten