Logo hetkrantje-online.nl

Scouting Satoko Kitahara komt weer live bij elkaar!

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Na enkele weken online bijeenkomsten staan de leden van Scouting Satoko Kitahara te juichen nu ze weer live bijeen mogen komen. De Welpen hebben al drie gezellige buiten bijeenkomsten achter de rug en de Scouts en Explorers zijn ook weer gestart.

In verband met onbekendheid met de Britse variant had de overheid enkele weken geleden alleen een uitzondering gemaakt voor sport om door te gaan, mits buiten. Scoutinggroepen schakelden direct over naar online opkomsten. “Nu is er meer duidelijk over deze variant, en blijkt het overdrachtsrisico voor kinderen beperkt”, zo legt Mireille van der Heiden, een van de vrijwilligers bij de Scouting Satoko Kitahara groep, uit. “Daarom heeft de overheid besloten dat ook Scouting weer gewoon bij het groepshuis bijeen mag komen. De voorwaarde is wel dat het meeste buiten gebeurd, maar dat doen we als scouting toch vrijwel altijd al. Lekker buiten bezig zijn, dat vinden de kinderen heerlijk”.

De Welpen, meisjes van 7 tot 11 jaar, hebben al een keer geschaatst en Wedden Dat gespeeld en afgelopen zaterdag hebben ze een mooi kampvuur gemaakt. De Scouts, de meisjes van 11 tot 14 jaar, waren blij elkaar vrijdag weer live te zien en besteden het grootste deel van de bijeenkomst aan gezellig bijpraten. De Explorers, meiden van 14 -18 jaar, komen op vrijdagavond online bij elkaar en zijn in het weekend naast het gebouw bezig met het onderhoud aan hun zeilboten.

Ook de komende weken zijn de Welpen elke zaterdag te vinden in Leidschendam en Leidschenveen. En de Scouts op vrijdag in Leidschendam.

Wie ook lekker buiten wil genieten van de afwisselende en leerzame activiteiten is van harte welkom en kan zich opgeven via www.satokokitahara.nl of stuur een whatsapp naar 06-10299555


Meer berichten