Logo hetkrantje-online.nl
<p>Voor de wedstrijd voor jonge componisten wordt het Aquarium als uitgangspunt genomen, maar dan op een heel andere wijze. </p>

Voor de wedstrijd voor jonge componisten wordt het Aquarium als uitgangspunt genomen, maar dan op een heel andere wijze.

Huygens Festival organiseert jonge componistenwedstrijd

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden, 2021 is dan ook uitgeroepen tot Saint Saëns jaar.

Het Huygens Festival organiseert ter ere van hem een creatiewedstrijd waar ‘Het Aquarium’ (uit; Het Carnaval der Dieren) centraal staat. Speciaal hiervoor maakte pianiste en organiste Nadia Askarova een video die hieronder te zien is. 

Voor de compositiewedstrijd voor componisten tot en met 20 jaar wordt ook ‘Het Aquarium’ als uitgangspunt genomen, maar dan op een heel andere wijze. Een aquarium is een kleine nagebootste onderwaterwereld. In ‘Het Aquarium’ is dat vanzelfsprekend de onderwaterwereld van Camille Saint Saëns in 1886 …. 

Het Huygens Festival is op zoek is naar de onderwaterwereld anno 2021. Met plastic afval en rondslingerende mondkapjes? Of denk je dat het weer net zo magisch mooi wordt als in de tijd van Camille Saint Saëns, mede dankzij de inzet van de Plastic Soup Foundation? (www.plasticsoupfoundation.org).

Het wedstrijdreglement is eenvoudig: Duur van het stuk is 2 tot 3 minuten; alle muziekstijlen mogen geïntegreerd worden ook een mengeling van stijlen is toegestaan; het arrangement mag zowel voor het hele orkest als voor een ensemble, bestaande uit willekeurige instrumenten uit een orkest, zijn; originaliteit weegt zwaar. De winnende inzending wordt tijdens het Huygens Festival op zondag 12 september door (een deel van) het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen gespeeld in de Oude Kerk in Voorburg. 

Inzenden voor 1 augustus 2021 naar; secretaris@huygensfestival.nl.

Meer berichten