Logo hetkrantje-online.nl
<p>Eerste paal geslagen voor het Veurs Voorburg (foto: pr Veurs Voorburg).</p>

Eerste paal geslagen voor het Veurs Voorburg (foto: pr Veurs Voorburg).

Bouw Veurs Voorburg feestelijk van start

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De bouw van het nieuwe Veurs Voorburg aan de Delflandlaan in Voorburg is woensdag 3 maart van start gegaan.

Een heugelijk moment voor de school, die staat te springen om het inmiddels 65 jaar oude pand aan de Van Horvettestraat in te ruilen voor een eigentijds en duurzaam nieuw gebouw.

Ondanks de coronamaatregelen, waardoor deze mijlpaal voor de school helaas soberder dan gewenst gevierd kon worden, is toch feestelijk stilgestaan bij de start bouw. Eerstejaars leerlingen Celinio Mangrey en Linda Rozenburg hebben het symbolische startschot voor de bouw gegeven, onder toeziend oog van Remco Hulsbergen en Korneel van den Bulck (schooldirectie Veurs Voorburg) en Peter Lamers, bestuurder van Stichting Scholengroep Spinoza.

Het nieuwe gebouw, dat in samenspraak met gemeente Leidschendam-Voorburg gerealiseerd wordt, vormt het sluitstuk van een langlopend dossier binnen de gemeente. Wethouder Juliëtte Bouw (Onderwijs): “Na vele jaren wachten, waarin telkens weer nieuwe plannen moesten worden gemaakt, gaat de bouw nu echt van start! Met de eerste paal leggen we de basis voor de het nieuwe schoolgebouw voor Veurs Voorburg. Goede huisvesting is een voorwaarde voor goed onderwijs. Er komt een prachtig schoolgebouw dat past bij de eisen van deze tijd: schoon, veilig, en duurzaam, maar ook flexibel in gebruik. Hiermee kan de school weer jaren vooruit!”

De oplevering staat gepland op 8 april 2022 en in de zomer van 2022 vindt de verhuizing plaats. Het schooljaar 2022-2023 start dan in het nieuwe gebouw.

Meer berichten