Met onder meer een live tv-show vanuit HMC Antoniushove besteedt HMC aandacht aan een jaar coronazorg (foto: Michel Groen).
Met onder meer een live tv-show vanuit HMC Antoniushove besteedt HMC aandacht aan een jaar coronazorg (foto: Michel Groen).

HMC staat in Antoniushove stil bij jaar coronazorg

Actueel 815 keer gelezen

Leidschendam - Een jaar nadat HMC de eerste coronapatiënt verzorgde, staat het ziekenhuis een week lang stil bij een jaar coronazorg. Met verschillende initiatieven worden de medewerkers bedankt voor hun zorg voor patiënten en elkaar.

In de nacht van 8 maart 2020 werd op de Spoedeisende Hulp van HMC Westeinde de eerste coronapatiënt met een ambulance binnengebracht. Het was de start van een onvoorspelbaar jaar waarin iedereen in HMC zich met elkaar enorm flexibel heeft ingezet voor de patiënten. 

“Afgelopen jaar is het uiterste gevraagd van onze medewerkers,” zegt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. “Samen hebben we zo goed mogelijk voor onze patiënten en voor elkaar gezorgd. En nog steeds. Met elkaar. Daar kunnen we trots op zijn. Dat verdient een groot compliment en bedankje. Met de week ‘Trots op HMC’ willen we laten zien dat we trots zijn op elke HMC’er.”

Deze week worden op de verschillende locaties van HMC de medewerkers bedankt met verschillende verrassingen. Collega’s die thuiswerken worden niet vergeten. 

TV-show vanuit Antoniushove
Op donderdagavond 11 maart kan elke HMC-medewerker online het event ‘Trots op HMC’ volgen, dat vanuit HMC Antoniushove wordt uitgezonden. Met een tv-show met verschillende HMC-gasten aan tafel, muziek, bijzondere verhalen en mooie ontroerende filmpjes, is er aandacht voor een bijzonder jaar. Met het toegestuurde borrelpakket kunnen HMC’ers met elkaar een moment van ontspanning beleven na een intensief jaar en kunnen collega’s elkaar steunen om de moed erin te houden nu corona nog niet is verdwenen. Wolf: “Uiteraard hopen we dat zoveel mogelijk collega’s donderdagavond - ook op afstand - ‘live’ meekijken, zodat we even met elkaar verbonden zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant