Logo hetkrantje-online.nl
<p>Van links naar rechts: Marianne Mittertreiner, Woudi Faber en Mariella Gorgone van WZH Vliefhof in Voorburg (foto: pr).</p>

Van links naar rechts: Marianne Mittertreiner, Woudi Faber en Mariella Gorgone van WZH Vliefhof in Voorburg (foto: pr).

WZH Vliethof blikt terug op jaar corona

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Afgelopen week ontvingen de medewerkers van WZH Vliethof een heerlijke lunch van de VOC Vlietsteden Ondernemers Club. 

De ondernemersclub wil met dit gebaar de zorgmedewerkers bedanken voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar en hun tevens aanmoedigen om vol te houden. Drie medewerkers vertellen over hun ervaringen afgelopen jaar bij WZH Vliethof.

Ongeveer een jaar geleden manifesteerde corona zich voor het eerst in Nederland. Nu een jaar later is er veel gebeurd. “Bewoners en medewerkers zijn in aanraking gekomen met corona en dit heeft veel impact gehad op alle betrokkenen. Inmiddels zijn er twee corona vaccinatierondes geweest en wordt er geprobeerd om met elkaar ‘het normale leven’ weer op te pakken”. Hiermee bedoelt Mariella Gorgone, die als Senior Verpleegkundige werkzaam is bij WZH Vliethof, dat ze uiteraard de coronamaatregelen blijven handhaven, maar dat het bewustzijn rondom corona veel groter is en dat het nu een onderdeel is van het dagelijkse zorgleven.

Het afgelopen jaar was zowel indrukwekkend als verdrietig. Gedurende een lange periode was er geen bezoek mogelijk en waren bewoners gescheiden van familie en mantelzorgers. Daarnaast konden vrijwilligers door de toen geldende coronamaatregelen alleen vanaf een afstand helpen. “Het voelde alsof de locatie als het ware van de buitenwereld was geïsoleerd”, vertelt Marianne Mittertreiner, werkzaam als woonzorgmedewerker op deze locatie. ”Om onze bewoners te steunen in deze bijzondere situatie hebben wij als zorgmedewerkers zoveel mogelijk liefde en aandacht aan hen gegeven”, aldus Marianne.

Corona heeft volgens Woudi Faber, die als huiskamerbegeleider bij Vliethof werkt, ook iets moois gebracht. “Er is namelijk meer vertrouwen gekomen in elkaar. We vormen een nog hechter team en met elkaar hebben we onze schouders eronder gezet. Dat voelt goed en we zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt”.
Alle drie de medewerkers zijn blij met de aangeboden lunch. ”Het is een fijn gebaar dat de Vlietsteden Ondernemers Club deze lunch doneert. We hebben het afgelopen jaar meer donaties mogen ontvangen van mensen en ondernemingen uit Voorburg. Op deze manier willen ze hun waardering uitspreken en ons een steuntje in de rug geven. Dat wordt uiteraard door alle medewerkers van WZH Vliethof zeer gewaardeerd”, zegt Mariella Gorgone.

Na het nuttigen van de heerlijke lunch gaan de drie medewerkers weer over tot de orde van de dag. En dat is het zorgen voor de bewoners van Vliethof. Dit doen ze met trots, liefde en zoveel mogelijk persoonlijke aandacht.

Meer berichten