Marjolein Meijers, hier met haar twee vaste muzikanten de broers Walter en Onno Kuipers, weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid (foto: pr).
Marjolein Meijers, hier met haar twee vaste muzikanten de broers Walter en Onno Kuipers, weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid (foto: pr).

Streamfestival Het Veur Theater voorproefje op nieuw seizoen

wo 31 mrt 2021, 13:00 Actueel

Leidschendam - Helaas blijven de deuren van Het Veur Theater aan de Damlaan nog even gesloten, maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, hebben de medewerkers van het theater een leuk initiatief, een streamfestival.

Mede door een bijdrage van de gemeente Leidschendam-Voorburg kan het theater tóch een avondje vol cabaret en muziek bieden. Op 9 april, 8 mei en 4 juni om 21.00 uur kan men thuis op de bank via laptop of tv-scherm genieten van artiesten die volgend seizoen hun opwachting maken in het theater. Een voorproefje voor als het theater straks weer gasten kan ontvangen.

Op iedere festivalavond maken 4 artiesten hun opwachting. Tussen de acts door zal een presentator de artiesten introduceren met een kort interview. Het Streamfestival wordt uitgezonden via Zoom. Bezoekers laten hun camera aan staan zodat de artiesten het publiek ook kunnen zien (en horen) via het grote projectiescherm.

De eerste livestream wordt gepresenteerd door de stekelige en aanstekelijke Kiki Schippers. Kiki bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. Afgelopen tijd was zij te zien in het televisieprogramma De Vooravond met een muzikaal commentaar op drie persconferenties en op Prinsjesdag.

De volgende artiesten zijn via de livestream te beleven op 9 april: Andries Tunru: Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Slimme grappen, goede verhalen en de scherpste improvisaties. U kent Andries van zijn columns op Radio 1, van het Tv-programma Hufterproef of dat ene Dumpert-filmpje. Of u kent hem nog niet. In dat geval: Andries Tunru studeerde af aan de Koningstheateracademie. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten is zijn debuutprogramma nu wegens groot succes verlengd. In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij voor het eerst in 13 seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter Rob Kemps.

Janneke Jager: Haar wieg stond in Noord- Groningen, waar de buren zo ver weg woonden dat ze vanzelf al vroeg begon met herrie maken om gehoord te worden. Janneke Jager bekijkt de wereld met een brutale blik en ze vertelt en zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Maar het liefst doet ze allebei; een Drama-Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Erwin Nyhoff: Begin van de jaren negentig veroverde Nyhoff als frontman van The Prodigal Sons al de belangrijke Nederlandse poppodia inclusief Pinkpop en Lowlands. Het monstersucces van The Voice of Holland brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Afgelopen jaren reisde Nyhoff (al dan niet met eigen band) langs grote podia in zowel het festival als theatercircuit. Hij gaf concerten op Nederlands grootste festival De Zwarte cross, in het Koninklijk theater Carré en in poptempel Paradiso, Amsterdam. Hij speelde verschillende succesvolle theatertournee’s, zoals Woodstock The Story en In the Footprints of Springsteen.

Marjolein Meijers: Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de zwaarte van het leven. Haar bekendheid kreeg ze vooral met De Berini`s, met optredens samen met Jan Rot en met de soloprogramma’s met haar twee vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Marjolein, Walter en Onno maken wereldmuziek, muziek van de Balkan, Ierse muziek en cajun, om maar eens wat te noemen. Met teksten en composities van eigen hand.

Kaarten zijn gratis te bestellen via www.hetveurtheater.nl. Een duidelijke uitleg over hoe in te loggen zal door Het Veur Theater worden verstuurd.

Uit de krant