(foto: Normanack).
(foto: Normanack).

Online lezing Groei & Bloei over compost maken

za 3 apr 2021, 11:00 Actueel

Leidschendam - Groente-, fruit en tuinafval kun je hergebruiken in je eigen tuin door het te composteren. Groei & Bloei organiseert een online lezing over hoe je zelf compost kunt maken.

Je kunt ervoor kiezen om je groente-, fruit- en tuinafval gewoon in de kliko te gooien. Maar dan gooi je eigenlijk waardevol materiaal weg, waar je de planten in je tuin of in potten heel veel plezier mee kan doen. Maar voordat jouw planten wat aan het GFT-afval hebben, moet je het eerst geschikt maken door het te composteren. Daarmee maak je op een duurzame manier van GFT-afval prima voeding en een goede bodemverbeteraar voor jouw tuin-, kamer- of balkonplanten.

Op 20 april om 20.30 uur zal Jan Blokland in een lezing laten zien hoe je zelf eenvoudig compost kunt maken. Jan is een zeer ervaren tuinier, geeft regelmatig lezingen en cursussen over tuinonderhoud voor beginnende en gevorderde tuiniers.

De lezing zal online plaatsvinden en is gratis. Je kunt je daarvoor aanmelden door een mail te sturen naar info@leidschendam.groei.nl. Je ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de lezing een mail met daarin een link waarmee je aan de lezing kunt deelnemen.

Uit de krant