In dit (voormalige) kantoorpand aan de Appelgaarde start naar verwachting op 19 april de zesde vaccinatie-locatie in de regio Haaglanden (foto: gemeente LV).
In dit (voormalige) kantoorpand aan de Appelgaarde start naar verwachting op 19 april de zesde vaccinatie-locatie in de regio Haaglanden (foto: gemeente LV).

GGD opent binnenkort vaccinatielocatie op Appelgaarde Voorburg

di 6 apr 2021, 10:18 Actueel

Voorburg - GGD Haaglanden bereidt de opening voor van een vaccinatielocatie aan de Appelgaarde 2 in Voorburg. 

In dit (voormalige) kantoorpand start naar verwachting op 19 april de zesde vaccinatielocatie in de regio Haaglanden. Wethouder Juliette Bouw: “Superfijn dat er een vaccinatielocatie in onze gemeente komt. Dichtbij en goed bereikbaar voor onze inwoners en mensen uit de regio. Ik kijk er naar uit dat er ook op deze locatie binnenkort gestart kan worden met vaccineren.”

In de periode van 6-17 april worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de Appelgaarde gereed te maken voor gebruik. In de komende periode wordt het aantal vaccinatielocaties verder uitgebreid zodat GGD Haaglanden - wanneer er voldoende vaccins zijn - sneller meer mensen kan beschermen tegen COVID-19.

Naar het zich laat aanzien wordt er in eerste instantie gestart met het vaccineren van ongeveer 400 personen per dag. Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Appelgaarde 2 is op termijn geschikt voor maximaal circa 1350 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.

Er is voor deze locatie gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur (op eigen terrein). Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Er is voldoende openbaar vervoer in de directe nabijheid en de locatie is goed bereikbaar op de fiets.

De vaccinatielocatie is zeven dagen per week open, in eerste instantie van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd van 8.00 tot 20.00 uur als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. Naar verwachting wordt deze locatie tot het einde van het jaar gebruikt.

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene - op basis van beschikbaarheid - zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat. Er zijn al vaccinatielocaties bij het Cars Jeans Stadion, in het HagaZiekenhuis in Den Haag, in Zalencentrum De Brug in ‘s-Gravenzande en de voormalige v.v. Delfia in Delft.

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat wie wanneer aan de beurt is. Kijk hier ook voor algemene informatie, of bel naar 0800-1351 (landelijk).

Uit de krant