Logo hetkrantje-online.nl
Jeroen van Rossum tijdens het Cultuurdebat (foto: Henk Knoester).
Jeroen van Rossum tijdens het Cultuurdebat (foto: Henk Knoester).

GroenLinks blij dat theaters na afspraken over samenwerking door kunnen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - GroenLinks is erg blij dat het voorstel van wethouder van Eekelen om de theaters los van elkaar te laten voortbestaan, maar dan in nauwe samenwerking, is aangenomen.

“We zien in Leidschendam-Voorburg hoe pittig het kan zijn voor de culturele sector om het hoofd boven water te houden”. aldus van Rossum. “Daarom ben ik erg blij dat het college nu eindelijk voorstelt om ook het Veur Theater subsidie te geven. De eindeloze strijd om het voortbestaan van het Veur Theater is daarmee opgelost; met hun eigen subsidie kan het Veur gewoon door. En ook Theater Ludens hoeft zich geen zorgen te maken om de toekomst.”

Ook is GroenLinks blij dat de theaters meer gaan samenwerken. “Omdat we de beide theaters nu in een samenwerkingsverband allebei gaan steunen is de ongezonde strijd tussen Veur en Ludens geëindigd. Dat is fantastisch,” aldus Jeroen van Rossum. Ook de twee theaters zijn blij met de vorm die we met elkaar gevonden hebben. Ze hoeven niet op te gaan in één organisatie, maar krijgen wel voldoende subsidie om - in samenwerking met elkaar - het mooie werk voort te zetten. 

Van Rossum is tevreden met die oplossing van wethouder Astrid van Eekelen en blij met de positieve instelling van de theaters. “Door samen te gaan werken, kunnen de theaters hun krachten bundelen, maar toch hun eigen identiteit behouden, omdat we ze niet in de mal proppen die de gemeenteraad bedacht had. Volgens mij is dat winst. Zo positief is de verhouding tussen de theaters nog niet eerder geweest. En met de verhoging van de subsidie is GroenLinks natuurlijk erg tevreden. Dat werd hoog tijd.” 

Meer berichten